Knäckebröd/fröknäcke

Här är ännu ett recept jag gjort för andra ggn nu och tycker att det är väldigt gott, som ett alternativ för vanligt knäckebröd eller bröd. Kanske en till frukost med mycket smör & ost?

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 msk pofiber (går bra utan)
1 msk fiberhusk
1/2 dl kokosfett eller smör
2 1/2 dl vatten
1/2-1 tsk salt
1 nypa flingsalt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält fettet i en kastrull, tillsätt sedan vattnet och låt det koka ihop.
Häll därefter vätskan i fröblandningen, rör om ordentligt.
Smaka eventuellt av smeten så att den är lagom salt.
Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med en bakskrapa eller slickepott.
Strö över lite flingsalt. Grädda på 150g i 1 timme. Ta ut plåten och markera rutor.
Stäng av ugnen och släng in fröbrödet på eftervärme ca 30 min.
När du har tagit ut plåten så byt bakplåtspappret till ett nytt torrt papper så blir alla bitar lika torra och sprödiga.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0